شماره:  180-110
تاريخ: 12 / 04 /85
پيوست:  12 برگ
بنام خدا
متحّد بودن برای هدفی خاص به اين معنی است که به هرکس اجازه بدهيم به روش خودش به هدف نزديک شود و اين راه کسانی است که می خواهند تحوّلی بزرگ بيافرينند.
«پائولو کوئيلو»


حضور جناب آقای کيومرث هاشمی
معاونت محترم سازمان تربيت بدنی جمهوری اسلامی ايران و سرپرست موقت ابررشته ورزشها (فوتبال)

با عرض سلام و ادب

در ابتدا سطح و ارتقاء کاری شما را از مرتبت کارمندی آن سازمان تا جايگاه معاونت ورزش «ايران زمين» تبريک عرض نموده و سپس توفيقات روزافزون آن ارادة مصمم و کوشا را نيز در راه هدايت ورزشمان به درجات والا از خداوند تبارک و تعالی مسئلت دارم.

من يکی از اهالی مردمی ورزشی ام  که سالهاست در پی يک رسالت خودخواسته وارد کوير سوزان ورزش شدم تا آنچراکه به خير و صلاح ورزش کشور است از موضع يک شهروند ايرانی – ورزشی به سمع و نظر اوليای ورزش که عهده دار رشد و ارتقاء و سلامت ورزش در جامعه اند منعکس دارم که متأسفانه به مدت 8 سال است که در هفت خان ورزش گرفتار آمدم؛ براستی که اگر آب زلال و رونده ای بِسان رودی بودم با «عدم توجه» اوليای ورزش به مرداب و گنداب تبديل شدم، زمانی آرزومند و کوشای آن بودم که روزی ورزش کشورم را نسبت به سيکل و ساختار «تقليدی» که در آن سير کرده و می کند آگاه گردانم و در مقابل آن ساختار که تماميت ورزشمان را به خود جذب و مشغول داشته، ساختاری بديع-شرقی که درخور نياز و داشته های مادی و معنوی مان باشد ارائه دهم که صدافسوس در راهِ اين مهرورزی چندان از پای درآمده ام که به اخلاص و تلاشی که در اين راه صرف کردم به ديدة تمسخر می نگرم، بخصوص آن زمانيکه اوليای سياسی و مذهبی و اجتماعی در تريبونهای مختلف شعارهای مردم سالاری و شايسته سالاری و مشارکت مردمی و ... را سر می دهند.

من «منتقدی پيشنهادی» بودم که به «منتقد انتقادی» تقليل يافتم، با آنکه از راه دوستی و مودّت و عشق ورزی آمده بودم امّا اکنون خود را در سه راه عناد و نفرت و عصيان از ورزش می يابم (پيوست شمارة 1)، اين استحاله رفتاری را در من شهروند مردمی آنانی بوجود آوردند که عنوان اوليای ورزش کشور را داشتند و همواره شعار می دادند که «ورزش متعلق به مردم است»، ولی هيچگاه سعی و اهتمامی نورزيدند تا از ديدگاه و منظر مردمی (قعرنشينان) به کليت ورزش بنگرند تا براساس خواست و نياز کسانی که ورزش متعلق به آنان است به تهيه و تدوين اهداف و استراتژي های خود بپردازند؛ بدين سبب است که طرح نظام جامع ورزش که از سوی آنان ارائه می گردد تبديل به يک طرح بوروکراسی وار می شود که نياز و درمان ورزش را در بسط و گسترش «اداری» شدن و القاب و عنوانها و ميزهای بيشتر می بينند، چنين دُکترينی پيشاپيش بدون معاينه و گفتگو با بيمار، نسخة درمان را ارائه و تجويز می کند و معتقدند که در راه درمان قدم گذاشته اند؛ از اين جهت ما در عالم ورزش تقليدی همچنان دوره می کنيم "شب را، و روز را، و هنوز را" در حاليکه امروز ديگر کوچکترين شکی نداريم که بزرگترين مسئله در واقع حتی تنها مسئله ای که ورزشمان درگير آن است، مسئله انتخاب راه و افکار درست است تا ما را به سرمنزل مقصد رهنمون سازد، اگر از عهدة اين کار برآئيم در راه درست قدم برداشته ايم و قادريم تا مشکلاتمان را يکی پس از ديگری حل کنيم. اين ضرورت «بازگشت به خويشتن واقعی ورزشمان» هيچگاه به تحقق و عينيت نمی رسد مگر آنکه زمامدار ورزش بخواهد نسبت به قرائت ها و تأويل هايي که از ورزش وجود دارد، آگاه و مطلع گردد و بعد با بررسی اکمل ترين تأويل، راهی را برگزينند تا با شناخت و اجماع اهالی ورزش بدان راه رهسپار شويم.

آری، جناب آقای کيومرث هاشمی، تعريف و قرائتی که منِ شهروند از ورزش کشور در حال حاضر دارم اينچنين است که: ورزشمان دارای يک ساختار کامل است با تمامی اعضاء و ارکان خود که متأسفانه بدلايلی چند از بدو حياتش به راه تقليد از زُعَمای غربی قدم گذاشت و با سير و سلوک در آن راه توانست با نبض زمان در حد بضاعت خويش با رخدادهای تلخ و شيرين مواجه شود و با فراز و نشيب های خود حس حيات و پويايي را ببرد.

امّا تأويل من شهروند از ورزش:     طرح جامع فوتبال، طرح جامع ورزشهاست

برای اينکه بخواهيم بدانيم اعضای جامعه مان به کداميک از رشته های ورزشی بيشتر علاقمند و مشتاق حضور در آن هستند، احتياج به نظرسنجی و آمار گرفتن نيست، زيراکه می توان پيشاپيش بدون نظرسنجی و آمار گرفتن اعلام داشت که «فوتبال» «ابررشتة» ورزشهاست که مقام و رتبة نخست و بالايي را در ميان نسل جوان و عموم مردممان داراست، اما با اينحال جای بسی تأسف است که اوليای ورزش اين مرز و بوم به جای جوابگويی بدين خواست واضح و آشکار يعنی «طرح جامع فوتبال» بدنبال تهيه و تدوين «طرح جامع ورزش» يا همان سنگ بزرگ رفته اند و اين ابررشتة ورزشها را که می توانست و می تواند مولد و «محرک آفرينش» کارها و پديده های بزرگی در سطح فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، آموزشی، پرورشی و غيره شود را در قالب طرح جامع ورزش به اتاق انتظاری که بيشترين همراهان را داشت، راهنمايي کرده اند و اين اعجازگر بزرگ را در سکون و انزوا قرارداداند و وعدة تجلی او را به زمانی که طرح جامع ورزش تحقق يابد موکول کردند غافل از آنکه تنها همين «فوتبال» است که می تواند جامعيت و قابليت طرح جامع ورزش را به جامعه معرفی کرده و متجلی سازد.

بی ترديد يکی از مهم ترين علل عقب ماندگی فوتبال را می توانيم اين گونه بيان داريم که حيات و تطور فوتبال در سرزمينمان نشان داده که همواره و پيوسته توسط نظام اداری کشور (نظام دولتی) هدايت و رهبريت شده و در اين راستا انواع مديريت را تست و آزمايش کرده، از مدير صنعتی و اقتصادی و جناحی و حتی فوتبالی بر مسند آن جلوس کرده اند، امّا با اهتمامی که ورزيدند نتوانسته اند کوچکترين تغيير يا اصلاحاتی را در آن موجب شوند و آنچه که بعنوان رشد نسبی فوتبال می توانيم نام ببريم همان گذشت و ارتقاء «زمانی» بوده، از اين روی می توان با صراحت اعلام داشت عدم توفيق نظام دولتی در امر هدايت و رهبريت فوتبالمان از آنجا ناشی می شود که دارای ساختار دو رکنی است و از بزرگترين و اصلی ترين و مهم ترين رکن زيرين و پايه ای خود که اهالی مردمی هستند به دور مانده و تنها در صورت پيوند رکن «اهالی مردمی» به پيکرة ورزشمان می توانيم شاهد اعجاز و آفرينش فوتبال در سرزمين مان باشيم و مطلوبترين ساختار جامع و کامل را به جهانيان، بخصوص به مشرق زمين ارائه دهيم.

بی ترديد دو راه اصلی جهت پيوند اهالی مردمی به پيکرة فوتبالمان وجود دارد: 1. سازمان ورزش کشور، 2. راه فراسازمان ورزش کشور است که در اين مقال سعی نموده ام بطور اختصار راه اول که اين پيوند را ميسر می سازد در قالب نماد A1 و A2 در پيوستهای به نمايش درآورم. و امّا پيوست شمارة 3 نامه ايست به اعضای شورای انقلاب فرهنگی ايران اسلامی که در آن می توان وجه کلان ديگری از تأويل ورزشی را مشاهده نمود؛ پيوست شمارة 4 نامه ايست به رياست عزل شدة فدراسيون در خصوص ساختار ماهوی فوتبالمان که در دنيا بی مانند است (پديدارشناسی فوتبال).

اميد است در اين مقال اجمالی توانسته باشم جامعيت طرح بهره وری يا مردمی را که طرحی است مرکب منعکس دارم. باشد که با توجه و عنايت آن مقام محترم روزی به تعريف و تفسير و توجيه آن طرح بپردازم.

يکی از اهالی مردمی ورزش
مهدی ميرابی

کاریکاتورها

تعداد بازدیدکنندگان

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterامروز46
mod_vvisit_counterدیروز88
mod_vvisit_counterمجموع415686